Hur mockasinerna får liv

Jag arbetar med miljöcertifierat, helt kromfritt skinn i hög kvalitet. Valet att arbeta med kromfritt läder var för mig självklart för att motverka allergier hos våra små och påverka miljön så lite som möjligt. Lädret kommer från Skandinavien och garvas i den lilla orten Svenljunga, i västra Sverige.

Varje produkt är designas, sys och packas av mig personligen. Varje par är unikt och tillverkas med omtanke.

När du handlar hos oss får du inte bara ett par handgjorda, helt unik mockasiner i äkta skinn. Du stödjer också svensk handel, eget förtagande, kreativitet och är en del av en helhet som arbetar för att göra så lite avtryck på miljön som möjligt för en bättre framtid. Vi tackar dig för ditt val nu, och kanske kommer ditt barn att tacka dig för samma beslut lägre fram.

Portrait of founder with child

När jag för första gången själv blev förälder, drömde jag om något fint att enkelt sätta på barnets fötter som faktiskt höll sig kvar på foten. Till min förvåning var utbudet på marknaden väldigt begränsat, så jag började helt enkelt att sy mina egna! Efter att ha provat mig fram en hel del lyckades jag tillslut konstruera vad jag själv letat efter. En bekväm, funktionell och riktigt snygg mockasin!

Efter många förfrågningar från vänner och familj, räckte tiden inte till att sy alla beställningar medan min son låg och sov. Med alla dessa önskningar förstod jag att jag inte var ensam om att bli förtjust i dessa mockasiner. Det var då jag bestämde mig för att göra detta på heltid. Vilken lycka att få arbeta med det man älskar!